Kaedah dan Kaedah Badugi

Peraturan

Badugi, yang biasanya dimainkan di Asia, semakin mendapat sambutan di Eropah dan Amerika Syarikat dengan bantuan poker dalam talian. Tidak ada novel yang dikeluarkan walaupun dalam permainan, penulis poker standard belum membincangkan muslihat permainan mereka sendiri setakat ini. Jadi, di sini mungkin peluang terbaik untuk dikuasai.

Apabila anda mempunyai pemahaman, misalnya kebanyakan pendatang baru Mega888 ApkĀ , mengenai kejuaraan Texas Holdch dan Omaha maka Badugi tidak lama lagi akan berbeza daripada perlawanan yang telah anda tunjukkan sebelumnya. Ini benar-benar bentuk pertandingan poker undian di mana tangan terbaik mempunyai empat pakaian berbeza dan paling rendah anda adalah kombo anda yang berjaya. Pakar hampir selalu rendah, dan tangan Badugi terbaik adalah A-2-3-4 dari 4 pilihan yang berbeza. Sekiranya anda tidak mempunyai empat pakaian unik, yang terkecil dari tiga pakaian unik adalah tangan anda yang paling berguna (tidak ada badugi). A-2-3 boleh menjadi tangan yang agak kuat, yang dalam kebanyakan kes dapat mendapat pertunjukan. Sekiranya melalui undian, tangan anda adalah A-2-3 dan semua orang akan menarik, anda masih memiliki tangan yang optimum / optimum, jadi bersainglah.

Sebelum Perjanjian

Begitu juga, blinds perlu melabur dalam perlawanan ini juga, seperti di Texas maintain’em. Pemain di sebelah kiri peniaga membayar buta kecil dan pemain yang ditinggalkan membayar tirai besar. Badugi biasanya dilakukan dalam bentuk had, had periuk, atau bahkan separuh bentuk batasan ganja.

Tawaran

Setiap pemain menerima 4 kad menghadap ke bawah, jadi kesepakatan dimulakan dengan blind kecil, berlalu satu arah lawan jam sehingga pemain menerima setiap kad. Sama seperti di HoldCeltics, pemain permainan yang duduk di belakang buta besar bertindak terlebih dahulu. Sekiranya dia ingin membuat persembahan, dia mesti memanggil blind besar atau boost. Tarikan pertama muncul setelah setiap peserta berpeluang berkelakuan.

Setiap pemain aktif dapat menarik hingga 4 kad, tetapi jika mereka mahu mereka boleh berhenti melukis kapan saja. Seterusnya, ada pusingan pertaruhan, kemudian undian segera anda, satu lagi pusingan perjudian, terakhir tetapi tidak kurang juga seri dan juga pusingan terakhir perjudian. Sekiranya seseorang dikenali sebagai kenaikan terakhir, maka ada pertarungan, jika pemain yang tinggal menunjukkan kad mereka. Kelebihan lengan Badugi semestinya diperiksa apabila anda bermula dengan kad tertinggi misalnya, 5-6-7-Q (Queen substansial) mengalahkan A-2-3-K (King high).

Strategi Mudah:

Sangat penting untuk mula menggunakan tiga kad bukan perlawanan yang berbeza, kerana sekiranya anda tidak membuat Badugi (4 cocok berbeza), bersama lawan tidak membuat Badugi, kemudian 3 kad yang rendah mungkin akan diperoleh pada akhirnya. Mungkin bernilai bermain dan menggambar dengan tiga kad daripada 7. Seberapa besar kad keempat anda seharusnya bergantung pada jumlah pertandingan dan sama ada mereka telah melukis atau mungkin tidak dan anda juga harus mempertimbangkan dengan tepat seberapa kuat kad mereka sekali mereka terus ketuk. Dari kedudukan tertunggak, anda mungkin harus bermain dengan 2 kad yang berlainan yang tidak lebih tinggi daripada 5. Sentiasa masukkan dengan dorongan, tentu saja sekiranya anda mempunyai kelebihan dalam jumlah kad yang ditarik (mereka seri dua, anda draw inch) anda semestinya selalu bertaruh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *